1. 9. 2017 Tento obsah není aktuální

Večer s českou diplomacií a prohlídkou Černínského paláce

Ústav mezinárodních vztahů Vás srdečně zve na Večer s českou diplomacií, který se poprvé uskuteční v pátek 1. září 2017 na Ministerstvu zahraničních věcí, v jehož rámci může veřejnost navštívit prostory a zahradu Černínského paláce a zúčastnit se diskusních panelů na zahraničně politická témata s vedoucími českých zastupitelských úřadů v zahraničí.

Večer s českou diplomacií navazuje na úspěšné Dny otevřených dveří v Černínském paláci. Jeho zpřístupnění je letos nově spojeno s každoročním konáním porady českých velvyslanců, která se bude konat od 28. srpna do 1. září.

Veřejnost bude moci navštívit sídlo MZV ČR v pátek 1. září 2017 od 16 do 20 hodin (poslední vstup do interiérů je možný ve 20 hodin). Návštěvníkům bude umožněno nahlédnout do nejzajímavějších a nejcennějších prostor barokního Černínského paláce, včetně bytu Jana Masaryka a přilehlé zahrady. Vstup je volný, bez nutnosti předchozí registrace. V zahradách paláce vystoupí Malostranské komorní kvarteto MAKOM a proběhne prezentace nevládních a neziskových organizací, včetně propagace fair trade, a ukázka nových diplomatických vozů značky Škoda.

V případě zájmu mají návštěvníci možnost zúčastnit se i diskuzních panelů s českými diplomaty, ale pouze po předchozí registraci. Ta je možná na těchto odkazech:

Vstup na panely bude možný pouze pro předložení průkazu totožnosti.

Program Večeru s českou diplomacií:

  • 16:00–20:00: Zpřístupněny historické prostory Černínského paláce (poslední vstup umožněn ve 20:00)
  • 18:00–18:50: Beseda ke knize „Chvála oportunismu“ (Velký sál), účastníci: Marek Toman (autor knihy Chvála oportunismu), Jakub Dürr (náměstek MZV), moderátor: Juraj Koudelka (zástupce ředitele Odboru polického plánování MZV)
  • 19:00–20:30: Hlavní diskuzní panel: „Budoucnost EU pohledem klíčových voleb“ (Velký sál), účastníci: Petr Drulák (velvyslanec v Paříži), Hana Hubáčková (velvyslankyně v Římě), moderátor: Lubomír Zaorálek (ministr zahraničních věcí)
  • 19:00–20:30: Paralelní diskuzní panely: „České antarktické aktivity a Smlouva o Antarktidě“ (Galerie), účastníci: Daniel Nývlt (Geografický ústav, Přírodovědecká fakulta MUNI), moderátor: Petr Válek (zástupce náměstka a ředitel Mezinárodněprávního odboru MZV) a „Globální změna klimatu a Rámcová úmluva OSN o změně klimatu“ (Galerie), účastníci: Michal V. Marek (ředitel CzechGlobe), moderátor: Pavel Zámyslický (ředitel Odboru energetiky a ochrany klimatu MŽP
  • 16:00–21:30: Malostranské komorní kvarteto MAKOM, Prezentace nevládních a neziskových organizací, včetně propagace fair trade, Prezentace nových diplomatických vozů Škoda (Zahrada Černínského paláce

Další informace:

  • Vstup volný. S ohledem na omezené parkovací možnosti v okolí doporučujeme návštěvníkům cestovat MHD.
  • Prohlídková trasa trvá zhruba 60 minut.
  • Fotografování a filmování je v prostorách Černínského paláce povoleno.
  • Z bezpečnostních důvodů nebude do Černínského paláce umožněn vstup osobám s velkými zavazadly a kočárky.
  • Zájemci o návštěvu Černínského paláce musejí při vstupu počítat s bezpečnostní kontrolou.
  • Do zahrady je možné vstoupit také samostatným vchodem.