26. 9. 2017 Tento obsah není aktuální

ÚMV hledá stážisty!

Získejte praktické i vědecké zkušenosti jako člen týmu ÚMV. Stážisté v Ústavu mezinárodních vztahů (ÚMV) mají příležitost získat zkušenosti a nové znalosti v oboru mezinárodních vztahů v rámci neziskové výzkumné instituce, jedné z vedoucích svého druhu v České republice.

Hledáme stážisty na pozice:

PR stážista

Pracuje na zabezpečení kontaktu ÚMV s veřejností. Podílí se na práci se sociálními sítěmi, píše výstupy pro webové stránky a vytváří newslettery. Stážista také pomáhá s tvorbou grafiky pro pozvánky nebo články a připravuje krátká videa pro zveřejnění na YouTube kanálu ÚMV. V konferenčním servisu asistuje s organizací různých akcí ÚMV. Stáž je časově flexibilní.

Stážista ve výzkumném centru

Při Ústavu mezinárodních vztahů fungují celkem čtyři centra, Centrum evropské bezpečnosti, Centrum mezinárodního práva, Centrum vztahů EU-Asie a nejnovější Centrum energetické politiky. Náplní stáže je zejména zpracování rešerší a podkladů pro vědecké projekty centra, případně překládání výstupů do angličtiny či do češtiny. Požadujeme, aby byl stážista oborově či zájmově zaměřen na danou problematiku, a v případě Centra mezinárodního práva žádáme právní znalost.

Vědecký asistent

Podílí se na stávajícím projektu ÚMV, popř. plní úkoly administrativního charakteru zadané výzkumnými pracovníky ÚMV a konferenčním servisem ÚMV.

Nabízíme
- vědecké i praktické zkušenosti z oblasti mezinárodních vztahů a politiky
- účast na relevantních a zajímavých akcích
- časovou flexibilitu (stáž lze sloučit s probíhajícím studiem)
- spolupráce se světově uznávanými odborníky
- možnost přispívat vlastním výzkumem do publikací ÚMV
- přístup k mnoha publikacím a specializované knihovně na Malé Straně

Požadujeme
- probíhající či dokončené studium na vysoké škole v ČR či v zahraničí v relevantním oboru
- český a anglický jazyk na vynikající úrovni
- práce v průměru 20 hodin týdně, po dobu minimálně 3 měsíců
- schopnost plnit zadání ve stanoveném časovém rámci
- proaktivní a zodpovědný přístup
- další cizí jazyk výhodou

Máte-li zájem se podílet na činnosti ÚMV, stačí zaslat Váš životopis, motivační dopis (cca jedna A4) a navrhovaný časový rámec trvání stáže na adresu staz@iir.cz (Lucie Božková).

Detailní popis požadavků a Dohodu o stáži naleznete zde.