17. 9. 2019 Tento obsah není aktuální

Novou vedoucí PR a konferenčního servisu se stává Michaela Mlíčková Jelínková

Novou vedoucí PR a konferenčního servisu Ústavu mezinárodních vztahů se stává Michaela Mlíčková Jelínková. Dosavadní vedoucí Jiří Mach se posunuje na pozici ředitele služeb.

Michaela Mlíčková Jelínková má sedmnáct let profesních zkušeností v oblasti EU a komunikace v soukromém i veřejném sektoru. Ještě před vstupem ČR do EU pracovala jako administrátorka pro Evropskou komisi v Bruselu, a to v oblasti ochrany spotřebitele (2003-2006). Naposledy působila jako tisková mluvčí Zastoupení Evropské komise v Praze (2015-2016). V uplynulých dvou letech vydala dvě knihy. První z nich „Dobrodružství pana Kolečka - Pohádky od Hvězdy“ (Grada, 2017) získala ocenění v celostátní soutěži "Nejlepší knihy dětem". Letos vydalo nakladatelství Argo její prvotinu pro dospělé čtenáře "Maličkost pro premiéra a jiné povídky". V minulosti Mlíčková Jelínková pracovala i v soukromém sektoru, a to jako senior PR konzultant či copywriter v oboru komunikačních technologií. V letech 2007-2009 působila jako tisková mluvčí pro evropské záležitosti na Úřadu vlády ČR.


Michaela Mlíčková Jelínková vystudovala Fakultu mezinárodních vztahů VŠE v Praze, obor „Mezinárodní politika a diplomacie“, a následně postgraduálně obor "EU studia" na Institutu politických studií ve Štrasburku. Mluví plynně anglicky, francouzsky a španělsky, dorozumí se rusky a německy. Příležitostně publikuje v médiích. Je vdaná, má dvě děti. Od r. 2018 vlastní výuční list v oboru cukrář. Cukrařina je kromě rodiny, sportu a psaní jejím hlavním koníčkem.
Michaela Mlíčková Jelínková je k zastižení na čísle +420 603 543 360 a na adrese mlickova@iir.cz.